SİVAS GÜRÜN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016/2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI (29 Ağustos 9 Eylül 2016)BAŞLADI.

İLÇEMİZDE ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI (29 Ağustos 9 Eylül 2016) DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ İlçemizde ücretli öğretmenlik için başvuru yapmak isteyen öğretmen adaylarının aşağıda belirtilen belgelerle birlikte 29 Ağustos -9 Eylül 2016 tarihleri arasında Gürün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Bölümüne başvurmaları önemle rica olunur.  BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER 1-DİPLOMA( VEYA ÇIKIŞ BELGESİ)FOTOKOPİSİ 2-NÜFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ 3-KPSS SONUÇ BELGESİ 4-PLASTİK DOSYA
 2016/2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI (29 Ağustos 9 Eylül 2016)BAŞLADI.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK GÖREVLENDİRME ESASLARI:

ilimiz Merkez ilçe ve ilçelerimizde bulunan eğitim kurumlarında öğretmen ihtiyacı olması halinde görevlendirilme yapılmak  üzere  29 Ağustos – 09  Eylül 2016  tarihleri arasında başvuru kabul edilecek olup, başvurular belirtilen süre içerisinde İlimiz  İl ve  istenilmesi halinde  İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine aynı tarihlerde  ayrı ayrı yapılacaktır.
         İlgi  (b)  kararın 9.maddesinde; öğretmen  sayısının  yetersiz olması halinde, yüksek öğrenimli olmak koşuluyla;  resmi  görevi  bulunmayanlar  ile  emeklilere,  okul öncesi,  ilk - Ortaokullar  ve  yaygın eğitim kurumları  ile  orta öğretim kurumlarında 30 saate kadar ek ders görevi verilebileceği belirtilmiştir.
    Öğretmen açığı olan okulların öğretmen ihtiyaçlarının karşılanması, öğrencilerin eğitim öğretim haklarından mahrum bırakılmamaları için; aylıksız izinli olan öğretmenler  görevlerine başlayıncaya veya ihtiyaç olan okullara atama yapılıncaya  kadar İlkokullarda  (Sınıf öğretmenliği 1- 4), ücretli sınıf,  okul öncesi öğretmeni ve  Ortaokullar ile Liselerde  branş öğretmeni görevlendirilmesine 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da devam edilecektir.
    İlgi (a) Kanun ve Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunun İlgi (c) Sayılı Kararları da göz önüne alınarak öncelikle öğretmen yetiştiren fakülte (Lisans) tercih edilerek yapılacak görevlendirmelerde; (Öğretmenlik için geçerli olan KPSS  sınav sonuç belgesindeki puan dikkate alınacaktır.)   KPSS sınavına  girmeyenler kendi katagorisinde dilekçe tarihi ve sayısı, pedogojik formasyon belgesi ile sınıf sertifikası olan, olmayan şeklinde KPSS sınavına girenlerden sonra gelmek üzere sıralar tespit edilecektir.
         Eğitim Fakültesi sınıf  ve okul öncesi öğretmenlerine kendi branşları dışında görev verilmeyecektir. (Devam mecburiyeti bulunan okullarda  eğitim gören öğrencilere  görev verilmeyecektir.)
        Ortaokul  ve  Ortaöğretim kurumlarında kendi alanında (branş) görev almak için müracaat edenlerin sıralamaları her alan için ayrı ayrı olmak üzere KPSS puan üstünlüğüne göre oluşturulacaktır.

              AŞAĞIDAKİ ÖNCELİK SIRASINA GÖRE GÖREVLENDİRME YAPILACAKTIR.

1-Eğitim Fakültesi sınıf öğretmeni bölümü mezunları, (KPSS puan üstünlüğü),
2-Eğitim Fakültesi okul öncesi öğretmenlik bölümü mezunları (KPSS puan üstünlüğü) ve                               Bakanlığımızın ilgi (d) Genelgedeki sıralaması,
3-Eğitim Fakültesi Öğretmenlik bölümü mezunları (Türkçe, Matematik, Sosyal bilgiler, Fen Bilgisi)               kendi aralarında (KPSS puan üstünlüğü),



4-Eğitim Fakültesi diğer öğretmenlik bölümü mezunları kendi aralarında (KPSS puan üstünlüğü),

5-Fakültelerin çeşitli bölümlerinde mezun olup (Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, Sosyal Bilgiler) sınıf                                               öğretmenliği sertifikası olanlar, öğretmenlik pedagojik formasyon belgesi olanlar,  tezli-tezsiz yüksek lisans mezunu olanlar, Eğitim Fakültesi kategorisinde (KPSS  puan üstünlüğü),
6-Fen-Edebiyat Fakültesi mezunları (Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya,Fizik,Kimya,Biyoloji)              aralarında( KPSS puan üstünlüğü),
7-Diğer Fakültelerin lisans bölümü mezunları, kendi aralarında (KPSS puan üstünlüğü),
8-Önlisans bölümü mezunlarından okul öncesi,İlahiyat,  bilgisayar prog ramcılığı ve İngilizce bölümü           mezunlarından  merkez ilçe için sadece kendi branşlarında görev almak üzere müracaat edebileceklerdir.
9-Önlisans mezunlarından çocuk gelişimi, ilahiyat ve İngilizce dışında merkez  ilçede   müracaatları kabul   edilmeyecektir. Ancak ilçelerimizdeki ihtiyaç ve başvuru dikkate alınarak         önlisans  mezunlarının tüm alanlarından mezun olanların ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce müracaatları kabul  edilebilecektir.
10- Dışarıdan ücretli ve vekil öğretmen müracaatları eş zamanlı belirtilen tarihlerde tek dilekçe ile  kabul edilecek    olup, ilçelerimize yapılan müracaatlar sadece müracaat edilen ilçeler için geçerli olacaktır.
     
        
           A-  ÜCRETLİ  ÖĞRETMENLİĞE İLK MÜRACAATTA İSTENİLEN BELGELER

1-İstek Dilekçesi,
2-Diplomanın tasdikli örneği,
3-Sınıf Öğretmenliği Sertifikası, Pedagojik Formasyon belgesi , Tezli,Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi
4- Öğretmenlik için KPSS Sınav sonuç belgesinin fotokopisi.
5-Nüfus Cüzdan Fotokopisi.


             B-  ÜCRETLİ  ÖĞRETMENLİK İÇİN
 GÖREVLENDİRME YAPILMASI HALİNDE İSTENİLECEK BELGELER

1- Sağlık ocağı veya  sağlık merkezinden alınacak rapor,
2- Sabıka kaydı (So üç ay içerisinde alınmış olacak,
3- İkametgah belgesi,
4- 2 Adet Fotoğraf,
5- Askerlikle ilişiği olmadığına ait belge
6-Daha önce vekil ve  ücretli öğretmenlik görevinde bulunup soruşturma neticesinde görevlerine      son  verilenlere müracaat etseler dahi görev verilmeyecek müracaatları geçersiz sayılacaktır.
         
            

Yeni Mahalle Şevket Karpuz Caddesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kat 2 - 0346 715 10 470346 715 17 75

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.